Gliukozės šuoliai pasireiškia viskuo – nuo didelio potraukio saldumynams, nuotaikų svyravimų ir nuovargio iki galimo nevaisingumo, atsparumo insulinui, 2 tipo diabeto ir priešlaikinio viso organizmo senėjimo.
Noriu labai labai stipriai pabrėžti koks svarbus yra stabilus cukraus kiekio kraujyje užtikrinimas ir kaip jis pakeičia savijautą iš pagrindų! Tai ne tik ramesnio miego ir stabilesnės energijos užtikrinimas, bet ir lėtinų ligų, hormonų, virškinimo ir visų sveikatos aspektų atstatymas.
Subalansavus cukraus kiekį kraujyje, atrasite visai kitą savo energijos lygį ir perimsite atsakomybę už gerą savijautą į savo rankas! Tikiu, kad viskas bus kur kas paprasčiau ir aiškiau, peržiūrėjus mano cukraus lygio stabilizavimo svarbos paskaitą, kuri pasirodys dar šią savaitę! Apie tai būtinai pranešiu!
Jos metu: nuosekliai papasakosiu kas yra gliukozės šuoliai, kokia yra jų simptomatika, kas (apart saldumynų) daro įtaką šių šuolių atsiradimui, kas vyksta kūne jei cukraus kiekis per didelis / per mažas, kuo toks svarbus yra insulinas, kuo skiriasi skirtingo tipo diabetai ir kaip galime užkirsti kelią susirgimams. Tie kurie jau įsigijo bent vieną mano paskaitą – žino, kad kiekviena paskaita turi ne tik video medžiagą, paskaitos skaidres, bet ir priedus. Šįkart priedai bus ypatingai išsamūs ir praktiški, kad naujas žinias galėtumėte pritaikyti iškart – pvz. inventorizuoti savo maisto produktus, atsižvelgiant kurie produktai naudingi, o kurie dar stipriau veikia gliukozę, begalė mano rekomendacijų, kaip maži pakeitimai gali daryti didžiulę įtaką cukraus lygio stabilizavimui.
Užbaiginėdama paskutinius cukraus šuolių paskaitos štrichus – sugalvojau Jums padovanoti receptą, kuris padės palaikyti stabilų cukraus lygį.
Šiltos daržovių salotos su keptu tofu
Recepto seka:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros;
- kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves, briuselinius kopūstus, brokolius, paprikas ir morkas išdėliokite skardoje;
- daržoves apšlakstykite avokadų aliejumi ir pagardinkite jūros druska bei maltais juodaisiais pipirais;
- pašaukite į orkaitę ir kepkite tol, kol daržovės apskrus;
- nusausinkite tofu;
- kepkite jį keptuvėje;
- didelį salotų dubenį pripildykite špinatais ir sauja moliūgų sėklų;
- daržoves ir tofu patiekite šiltus, įmaišydami į dubenį su špinatais;
- padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, jūros druską ir nedidelį kiekį kokosų aminos.
- mėgaukitės! Juk pamenate ką rašiau apie sąmoningą valgymą?