Pagalvokite kaip ir kokius vaisius bei daržoves dažniausiai valgote?
Apelsiną valgome nulupę jo žievę, taigi pašaliname tą dalį kurioje susikaupia didžiausia koncentracija purškiamų pesticidų. Kiek šių medžiagų patenka per apelsino žievę? Nežinome, tačiau logiška, kad apelsino minkštime (viduje) cheminių medžiagų likučių yra mažiau nei žievėje. Kita vertus – jei pagalvotumėte apie kriaušę – ją jau valgome visą, todėl tikriausiai geriausia būtų rinktis ekologiškas (arba biodinamiškai užaugintas) kriaušes, jei tik įmanoma.
Vaisius ir daržoves plausime specialiu tirpalu. Jam pasiruošti reikės:
1/5 dalis acto;
4/5 dalis vandens;
vienos citrinos sultys;
šiek tiek jūros druskos.
Į šį tirpalą pamerkiame vaisius ir daržoves, leidžiame jiems mirkti apie 20-30 min. Vėliau, nusausiname rankšluosčiu.
Taip pat, vaisius ir daržoves galite apipurkšti šiuo tirpalu, naudojant purkštuvą. Gausiai apipurškus, palikite 20 min. Vėliau, nuvalykite šepetėliu ir rankšluosčiu.